Klarspråk på nätet | Språkkrysset | Om Språkkvalitet |Länkar
  Brief information in English
Konsulttjänster
Språkkonsulternas kurser
Artiklar
Citattecken - inget bra gömställe

Klarspråkstestet - skribentens vän

Välj rätt ordbok
Artikelarkiv

Prenumerera
Språkkonsulternas språkbrev
Alertbox


Om Språkkvalitet

Språkkvalitet - ett litet konsultföretag
Språkkvalitet har i flera år varit ett litet konsultföretag med den juridiska bolagsformen enskild firma. Ägare är jag - Helena Englund. Sedan april 2004 är Språkkvalitet en del av Språkkonsulterna. Det är där vi marknadsför och utför konsultuppdragen och det är där vi uppdaterar webbplatsen och ger ut språkbrevet. I företaget Språkkonsulterna jobbar jag tillsammans med tre andra språkkonsulter och i vårt nätverk finns dessutom formgivare, organisationskonsulter och jurister.

Det här är Helena Englund
Sedan 1993 har jag ägnat mig åt språk på heltid. Bland annat ger jag skrivkurser, föreläser, kartlägger kommunikationsproblem och redigerar texter.

Jag är examinerad språkkonsult och fil.kand. i svenska. Jag har också läst pedagogik och juridik på universitetet. Den senaste tiden har jag ägnat mig mycket åt användarvänlighet och texter på webben. En kurs som har lärt mig mycket om ämnet är design och konstruktion av användargränssnitt på Uppsala universitet.

Jag är en av författarna till boken Klarspråk på nätet och jag har  publicerat artiklar och utredningar, bl.a. i tidskrifterna Språkvård, Språkbruk och TD (Tidskrift för dokumentation). Och på den här webbplatsen, förstås.

E-post
helena.englund@sprakkonsulterna.se

   

Helena Englund 

 

Språkkvalitet 2002 ©